Без категория

Tiffany&Co – емблемата на американското ювелирно изкуство – продължение

Tiffany &Co – емблемата на американското ювелирно изкуство – продължение

Брилянтите заемат особено място в историята на бранда. Една част от тях били придобити от представители на френската аристокрация, а друга – в мините на днешната южноафриканска република. През 1878г. Чарлз Тифани успял да се сдобие с един от най-чистите  и големи, известни до този момент, жълти брилянти, открит в находищата на ЮАР, а обработката му отнела повече от една година.Нарекли го „Tiffany“ и днес е с маса 128,5 ct. За цялата си история никога не е бил предлаган на търг и не е сменял притежателя си. Носен е само 2 пъти, единият от които от актрисата Одри Хепбърн, изиграла главната роля във филма „Закуска в Тифани“.

Tiffany&Co

Годежните пръстени с брилянт са бижутата, които се асоциират с ювелирния бранд Tiffany & Co. Отличават се с изчистен дизайн, изключително високо качество на камъните и сложно фасетиране. В патент на фирмата се е превърнало захващането на брилянтите с шест зъба, което създава илюзията, че камъкът е увиснал във въздуха. Когато ювелирната къща представила своя първи годежен пръстен с брилянт през 1886г., опакован в тюркоазено синя кутийка, ефектът бил зашемеметяващ – превърнал се в един от най-желаните подаръци в САЩ.

Tiffany&Co

 

Днес Tiffany & Co продължава да заема челно място сред световните ювелирни брандове с изящество, креативност и иновативност. Нейните бижута са предпочитан подарък за  най- скъпите и тържествени поводи. За Tiffany & Co най-важна е личностната ценност на всяко украшение, това, което то представлява в женските очи, „всяка жена е достойна за това, за което мечтае“, независимо от цената, а всяка синя кутийка крие в себе си нечия мечта.

Tiffany&Co

Източник снимки – Tiffany & Co

Подобни публикации