Цветни диаманти

Само един на всеки  10 000 диаманта притежава естествен цвят и се нарича цветен диамант. Поради тази причина цветните диаманти се купуват почти изключително заради интензитета и разпределението на цвета на диаманта. Критериите, които се вземат предвид при закупуване на бял или безцветен диамант, като пропорции и чистота, са по-малко важни при закупуване на цветен диамант. Информацията по-долу ще ви помогне да разберете цветните диаманти, за да определите подходящия за вас диамант.

ЦВЯТ

Интензитетът на цвета, дълбочината или наситеността на цвета е най-важното съображение при закупуването на цветен диамант. Колкото по-наситен е цветът, толкова по-рядък и по-ценен ще бъде диамантът. Всички наши диаманти с цвят на ФОРТУНА притежават естествен цвят и никога не се излагат на техники за изкуствено оцветяване като боядисване или облъчване.

КАРАТ

След степента на цвят, теглото в карати оказва най-голямо влияние върху цената на цветните диаманти. Когато се добиват диаманти, големите скъпоценни камъни се откриват много по-рядко от малките. Това прави големите диаманти много по-ценни. Поради тази причина цените на цветните диаманти растат експоненциално с теглото на каратите.

ЧИСТОТА

Поради естеството на цветните диаманти, чистотата е по-малко важна, отколкото при безцветните  диаманти. Това е вярно, защото включванията  могат  да бъдат маскирани от цвета на диаманта.

ШЛИФОВКА

Цветните диаманти се шлифоват предимно, за да се подчертае техният цвят. Това контрастира с безцветните диаманти, които са шлифовани, за да увеличат максимално блясъка, което в някои случаи може да отклони естествения цвят на цветния диамант. Докато цветните диаманти все още показват блясък, цветът е най-важната характеристика, която се взема предвид при шлифоването им.

ФОРМА

Важно е да се отбележи, че много цветни диаманти са шлифовани в нетрадиционни форми, за да се подобри естественият им цвят. Поради рядкостта на цветните диаманти, конкретна форма в определен цвят може да не е налична в даден момент.

СЕРТИФИЦИРАНЕ

Всички цветни  диаманти на Фортуна се анализират и класифицират независимо от Гемологичния институт на Америка (GIA), който е сред най-уважаваните лаборатории в диамантената индустрия. Всеки диамант е придружен от цветен доклад за идентификация и произход на диамант. Този авторитетен доклад изброява спецификациите на диаманта, включително цветовата му степен, и гарантира неговия естествен произход.

Монтаж на цветни диаманти

Когато избирате монтажа на цветен диамант, най-добре е да изберете цвят на материала, който ще подсили естествения цвят на вашия диамант. Например жълтите диаманти често са поставени в жълто злато, докато розовите диаманти изглеждат най-добре, когато са поставени в розово злато. Ако имате въпроси относно най-добрия монтаж за вашия цветен диамант, моля, обадете се на нашите експерти по диаманти и бижута на 00359888262866 за повече информация.