Без категория

H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество – част 1

H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество – част 1

Бразилският колорит, темперамент, изяществото и блясъкът на цветните скъпоценни камъни са въплътени в ювелирните украшения на бранда H. Stern – неподправени, провокативни и детайлни те го нареждат сред признатите ювелирни марки и имат своето запазено място дори на големия екран.

H. Stern

Създадената през 1945г. от германския емигрант Ханс Щерн ювелирна къща днес е най-голямата в Латинска Америка  с над 160 бутика по целия свят, като първите отварят врати през 1970г. във Франкфурт, Лисабон и Ню Йорк, а вестник „New York Time’s“ определя бразилския предприемач като „краля на цветните скъпоценни камъни“.

H. Stern

 

Компанията H. Stern започнала своята дейност с продажбата на цветни ювелирни камъни с високо качество, добивани на територията на Бразилия, а с времето бележи развитие и в ювелирния бранш. Това е ювелирната къща, в която се осъществява пълният цикъл на производството – от обработката на камъните до продажбата на изработените бижута с гарантирано високо качество на всеки един от етапите.

H. Stern

 

H. Stern е първата в света ювелирна къща, за която стойността на ювелирните камъни се определяла от качеството, а не от принадлежността им като скъпоценни или полускъпоценни. Основателят на фирмата Хенри Щерн положил огромни усилия за популяризирането на бразилските цветни камъни на международния ювелирен пазар и извоювал правото да бъдат определени като „цветни ювелирни камъни“. Турмалините се превърнали в предпочитани за дизайнерите и бижутерите на фирмата заради сравнително лесната им обработка, цветовото многообразие и богатите залежи.Щерн открива и финансира първата в Латинска Америка гемологична лаборатория, въвежда гарантирани сертификати при продажбата на скъпоценни камъни, която в последствие добива международни измерения и е първият предприемач, предложил екскурзионни обиколки в своите предприятия, за да направи максимално прозрачни творческите и производствени процеси в ювелирния бранш.

H. Stern

Източник снимки – H. Stern

Подобни публикации