Без категория

Scavia– семейната ювелирна къща,символ на разкош

Scavia– семейната ювелирна къща,символ на разкош

Scavia– тържество на индивидуалността над масовия поток

Откритата в Милано през 1911г. малка ювелирна работилница постепенно се развила и разрастнала в следващите години в утвърдения италиански  бранд Scavia. Благодарение на неуморната работа и любовта към изкуството на нейния основател Доменико Скавиа, наследени и доразвити от дъщеря му Сара и внукът Флавио Мария Скавиа.

scavia

Днес семейната ювелирна къща Scavia е символ на разкош, отличаващ се с изключително майсторство на изпълнението и ярък стилов почерк. Много от критиците я възприемат като най-блестящата съвременна ювелирна къща.

scavia

Флавио Мария Скавиа е настоящия художествен директор на фирмата и 15-кратен носител на наградата  Diamond International Award (еквивалент на филмовия Оскар) и най-престижната Platinum International Award. Неговото кредо е, че „всяка жена е кралица и всяко едно украшение на Scavia е неповторимо, подобно на женската красота“, а това затвърждава и особеното ѝ място в историята на ювелирното изкуство – тържеството на индивидуалността над масовия поток.

scavia

Флавио Скавиа е и първият дизайнер, успял да съвмести в едно украшение розов опал и рубин – сложно, трудоемко и рисковано начинание, увенчало се с успех.

Scavia

Масовото производство, сезонните колекции и понятието „мода“ не са в амплоато на Scavia. Всички ювелирни изделия се създават в единични бройки. Единственото изключение са обиците Elizabet – бижута, присъстващи в колекцията на Елизабет Тейлър. С изричното позволение на холивудската легенда, сеньор Скавиа пресътворил за серийно производство това украшение като комплимент за всички ценителки на прекрасното.

scavia

80 години Scavia е отражение на италианския светоглед и стил. Украшенията на семейната ювелирна къща са носени и предпочитани от короновани особи и холивудски знаменитости.Класическият им облик определя постоянния интерес към тях.

Източник снимки – Scavia

Подобни публикации