Без категория

H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество – продължение

H. Stern – бразилски колорит, темперамент и изящество – продължение

Всяка колекция на тази ювелирна къща е необикновена и без аналог дори за самата компания : бижута, изработени от 18 каратово злато и инкрустирани с големи цветни камъни, под които блести изкусно изработена звезда, превърнала се в символ на бранда или украшения във винтидж стил, вдъхновени от мекото сияние на Луната, декорирани с късчета планински кристал или разноцветни турмалини с интересни форми и фасетиране. Space Art-ът и футуризмът са намерили израз в една-единствена сюжетна композиция – звeзда. Звездите Stern, обсипани с брилянти, превърнали се в разпознаваем  символ на фирмата, са вдъхновени от викторианските украшения, а техниката е взаимствана от европейските ювелири от XVI и XIX век.

H. Stern

„Алиса в Страната на чудесата“ винаги е била предизвикателство за художниците и дизайнерите при създаването на илюстрации, дрехи и предмети за бита, а след екранизацията на произведението от Тим Бъртън, бразилският бранд H. Stern в  сътрудничество с Walt Disney създава малка колекция с необикновени украшения. Всяко едно от тях е произведение на ювелирното изкуство –  майсторското изпълнение и сложния дизайн говорят сами за себе си. Серията включва няколко пръстена : „Гъбената гора“, изпълнена от бяло злато и цветен емайл с малки брилянтчета; пръстен във формата на преплетени клонки, сред които се е приютил Чеширския котарак; „Вълшебната градина“ – пръстен изработен във вид на стотици златни листчета, оформящи птица. Едно от най-забележителните дървета в градината, откъдето Алиса започва чудното си пътешествие във вълшебния свят. Следват два забележителни пръстена, изработени от черно злато – розов храст и забележителния Бармаглот.

H. Stern

Днес украшенията на H. Stern се ползват с голяма популярност по всички континенти. Богатите колекции, разнообразието от цветни ювелирни камъни и неповторимия дизайн привличат нови и нови клиенти и почитатели с разностранни възможности и вкусове.

H. Stern

Източник снимки – H. Stern

Подобни публикации