Без категория

Тайнственият ювелир – Жоел Артур Розентал

Тайнственият Ювелир J.A.R

Тайнственият ювелир – Жоел Артур Розентал

 

Тайнственият ювелир J.A.R (Жоел Артур Розентал).

Жоел Артур Розентал, известен повече като J.A.R започва ювелирната си кариера преди около 40 години, след като получава научна степен в областта на историята на изкуствата в Харвард.

Ювелирните изделия на J.A.R се отличават с характер, невероятен магнетизъм и ефирност, а благородните метали и естествените камъни са стойностни от гледна точка на художествените им възможности и качества.

Изпробвал таланта си като художник, режисьор и за кратко сътрудник в ювелирна къща „Bvlgari“, Розентал се установява в Париж и започва собствен бизнес с ръчно изработени уникални ювелирни изделия. Крайъгълен камък в работата на тайнственият ювелир J.A.R се превърнал принципът да изработва само това, което му хареса, когато поиска и за когото иска.

Тайнственият Ювелир J.A.R

Всяка една от работите на Розентал може да бъде определена като необикновена жива склуптора, обсипана с ярки естествени камъни. В много от тях използва черна сплав от сребро и злато, разработена от него самия.

Тайнственият Ювелир J.A.R

Изработваните украшения са ограничено количество и най-вече по поръчка на известни аукционни къщи или редовни клиенти. Рекордът за най-висока платена сума при натдаване на аукцион държи рубинена брошка, наречена „Camellia“, продадена за 4,3 милиона щатски долара през 2012г.

Тайнственият Ювелир J.A.R

Тайнственият ювелир J.A.R предлага ювелирните си шедьоври на постоянни клиенти и да станеш негов клиент е възможно единствено по тяхна препоръка.

Тайнственият Ювелир J.A.R

Брандът J.A.R не представя нови колекции и не признава ярката масова реклама. Може би това е най-затворения, най-тайнствения, но и един от най-разкошните ювелирни брандове.

Разгледайте уникалните ни бижута тук

Източник снимки – Joel Arthur Rosenthal

 

Подобни публикации