Без категория

Карло Палмиеро- неподражаемият художник в съвременното ювелирно изкуство

Карло Палмиеро- неподражаемият художник в съвременното ювелирно изкуство

 

Карло Палмиеро е колоритен и неподражаем художник в съвременното ювелирно изкуство.

Историята на бранда Palmiero е история за превръщането на едно пълнокръвно детско увлечение в сбъдната мечта и професионална реализация, носеща успех, признание и световна слава.

Карло Палмиеро- неподражаемият художник в съвременното ювелирно изкуство

„Винаги, още от дете, притежавам богата фантазия. Можех да прекарам часове в сглобяването и разглобяването на различни предмети; да моделирам от восък различни бижута и именно в бижутерското изкуство намерих възможност да изразя най-естественото за мен нещо на света – ръчната работа. Това,което ме очарова е, че бижутата винаги са поддържали във времето собствената си магия, превръщайки се в предмети на желание без време.“

Карло Палмиеро

Карло Палмиеро изгражда собствен, нов и неподражаем стил. През всичките години творчество той не е изработил нито едно класическо украшение, дори първите му работи се отличават с креативност, необикновен дизайн и сложност на изпълнението. Затова не е изненадващо, че бижутата с марка Palmiero остават уникални и неповторими, а наред с богатото въображение и художествения талант майсторът използва едни от най-сложните ювелирни техники, владяни от малцина.

Украшенията на Карло Палмиеро са своеобразна алхимия от мисли и спомени;магията на природата, чувствата, изкуството, културите, местата и хората са неизчерпаемо вдъхновение за неговата фантазия, а златото и скъпоценните камъни – платното и боите, с които рисува шедьоврите си.

Карло Палмиеро

Един от приомите в работата на маестрото и отличителна характеристика на украшенията е плавния цветови преход на скъпоценните камъни, както и майсторското им инкрустиране върху изпъкналите повърхности на причудливите форми.

Карло Палмиеро

В лайтмотив са превърнати опитите на ювелира да пресъздаде порива на вятъра. Те са в лекотата на перата, подхванати от ветреца, в танцуващия на вятъра огън, в полюшването на цветчетата.

Карло Палмиеро

Украшенията Palmiero заслужено могат да бъдат наречени шедьоври, ценени дори от най-изтънчените колекционери от цял свят.

Източник снимки – Carlo Palmiero

 

Подобни публикации