Без категория

Лорънс Граф

Лорънс Граф

Лорънс Граф е кавалер на Ордена на Британската империя и основател на ювелирната фирма Graff Diamonds Ltd (1960г.). В сравнение с такива мастодонти в света на ювелирните изделия като  Cartier и Tiffani & Co, Graff е с 50-годишна история и въпреки това е считана за лидер в света на украшенията с брилянти. Само 6 години след основаването ѝ, ювелирната къща получава една от най-престижните награди в света Diamond International Award в номинациите за най-добър дизайнер.

Лорънс Граф

Graff Diamonds може да се определи като най-голямата витрина на най-редките диаманти в света, а Лорънс Граф е човекът, който за 50 години въздига диамантите на пиадестал и ги превръща в една от най-добрите инвестиции.

Лорънс Граф

Според Лорънс Граф „Обковът е необходим само, за да насочи погледа към камъка.“ Ювелирните украшения на Граф са пълнокръвна елегантност – съвременни и сдържани, неподвластни на времето и капризите на модата. Талантливият дизайнер е постигнал съвършенния баланс между красивите творения на природата, характерния стил и виртуозна работа и те са пренесени върху най-великолепните ювелирни украшения.

Лорънс Граф

 

Лорънс Граф  е и официалният доставчик на диаманти за английския кралски двор, тъй като притежава изключителен усет при избора на уникални скъпоценни камъни – такива с многовековна история, както и наскоро открити.

Лорънс Граф

Пословичната колекция на Graff Diamonds е увенчана от такива камъни като „Златната иператрица“ – фенси наситено жълт брилянт, офорен като кушон  с маса 132,55 карата.Точната му стойност е тайна, но по някои оценки е около 20 милиона щатски долара. Към настоящият момент камъкът е част от украшение с 31 жълти брилянта, всеки с маса около 2 карата и всички те са с еднакъв цвят и размери. През 1983г. част от колекцията става и крушовидният брилянт „Императорско синьо“ (39,31 ct), който до моента е най-големият в света безупречно чист брилянт с наситено син цвят.

Лорънс Граф

Жълтите брилянти са знакови за ювелирна къща Graff и не е тайна, че тя  контролира около 65% от световния пазар на тези скъпоценни камъни. Те са рядко срещани в природата, отличават се с невероятно богата палитра от нюанси и се нуждаят от прецизно фасетиране, което понякога може да отнеме месеци. Лорънс Граф казва : „ Най-вълнуващата перспектива в моята работа беше възможността да оформя брилянт, който да влезе в списъка на известните благородни камъни, превърнали се в исторически и получили световна слава.“

Лорънс Граф

Graff Diamond не е само утвърден ювелирен бранд, но и съкровищница, съхраняваща наследството на своя основател, чиято страст и ярък стил се предават на нови поколения дизайнери и ювелири, които продължават да създават едни от най-прекрасните бижута в света.

Лорънс Граф

Източник снимки – Graff

Подобни публикации