Без категория

Платинен Сотуар

платинен сотуарПлатинен Сотуар

През 2011г. на аукцион, организиран от Sothbe’s в Ню Йорк, представителите на ювелирна къща BVLGARI поставили своеобразен рекорд, откупувайки създадените от нея през годините бижута. С това било поставено началото на проект, свързан с организирането на изложба, която да гастролира по целия свят за радост на верните почитатели на италианския бранд.

Разделът на изложбата, озаглавен „Dolce Vita“ включва експонати, принадлежали наличности, оставили трайна следа в шоу индустрията и  е отражение на страстта на знаменитостите към украшенията на BVLGARI.

платинен сотуар

Елизабет Тейлър се откроява като една от най-верните и страстни почитателки на BVLGARI.

За скромните пет години турове в бутиците на ювелирната къща, актрисата се превърнала в горда собственичка на едни от най-изящните, забележителни и емблематични украшения на всички времена.

платинен сотуар

Сред знаковите ѝ украшения е платинен сотуар, изпълнен в стил Арт Деко. Масивният медальон е инкрустиран със сапфири и брилянти, а в центъра му е разположен 60-каратов син кашмирски сапфир, оформен като кабошон.

Това бил поредният изключителен ювелирен подарък от Ричард Бъртън за Елизабет Тейлър, а поводът – 40 годишният ѝ юбилей.

Подобни публикации