Новини

Корал – символ на дълголетие и щастие – Продължение

Корал – символ на дълголетие и щастие

Коралите са разделени на Благороден, Корен и Пяна. Коренът е разновидност на корала, която представлява коралов храст. Към пяната се включват минерали, които образват прехода от върха към твърдата част на масива. Тези видове не са скъпи и имат голямо разнообразие от нюанси.

корал

Интерес за бижутерите представляват само червените благородни корали. Естествените корали имат матова повърхност, а стъкления блясък придобиват в резултат на финна шлифовка. Още от древността са се изработвали различни украшения и накити от корали. Открита е ваза украсена с корали, която според специалистите е изработена преди около 5000г.

Корал - символ на дълголетие и щастие - Продължение

Според археолозите на-древните находки на червен корал, използван от хората са открити в Месопотамия и са датирани от към 3000пр.н.е. Най-висококачествените се добиват край западните брегове на Средиземно море, Червено море и Тихия океан. По крайбрежието на Хаваите и Индиския океан се добиват така нар. черен корал/antipathies spiralis/.

Корал - символ на дълголетие и щастие - Продължение

Сини корали се срещат край Филипините и Камерун, а по крайбрежието на Хавай, Аляска, Япония и Австралия е разпространен красивия златен корал. Една от най впечатляващите природни забележителности на Австралия и Коралово море е Големият бариерен риф. Рифът е съставен от над 3000 индивидуални рифови системи и е най голямото образувание от живи същества на земята.

Корал - символ на дълголетие и щастие - Продължение

Тази невероятна екосистема е дълга 2300 километра и има 600 вида твърди и меки корали и дом на безброй видове риби, костенурки, птици и др.В одата около рифа е кристално чиста благодарение на коралите, които действат като филтър-улавят това, което плава там. Корала успокоява емоциите и носи вътрешен мир.

Корал - символ на дълголетие и щастие - Продължение

Корала засилва интуицията, въображението и виузализацията. Корала помага за разбирането и използването на мистиката.Може да ви помогне в комуникацията с древните светове и усвояването на знания от тях.

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации