Новини

Корал-символ на дълголетие – продължение

Корал-символ на дълголетие – продължение

Коралите са разделени на Благороден, Корен и Пяна. Коренът е разновидност на корала, която представлява коралов храст. Към пяната се включват минерали, които образуват прехода от върха към твърдата част на масива.

корал

Тези видове не са скъпи и имат голямо разнообразие от нюанси. Интерес за бижутерите представляват само червените благородни корали. Естествените корали имат матова повърхност, а стъкленият блясък придобиват в резултат на фина шлифовка с шкурка и филц.

Корал-символ на дълголетие - продължение

Още от древността от корали са се изработвали различни украшения и накити. Открита е ваза украсена с корали, която според специалистите е изработена преди около 5000 години.

Корал-символ на дълголетие - продължение

Според археолозите най-древните находки на червен корал са открити в Месопотамия и са датирани от към 3000г.пр. н.е. Най-висококачествени корали се добиват край западните брегове на Средиземно море, Червено море и Тихия океан.

Корал-символ на дълголетие - продължение

По крайбрежието на Хаваите и Индийския океан се добиват така наречения черен корал/Antipathes spiralis/ Сини корали се срещат край Филипините и Камерун а по крайбрежието на Хавай, Аляска, Япония и Австралия е разпространен красивия златен корал.

Корал-символ на дълголетие - продължение

Една от най-впечатляващите природни забележителности на Австралия и Коралово море е големият бариерен риф. Рифът е съставен от над 3000 индивидуални рифови системи и е най-голямото образувание от живи същества на Земята. Тази невероятна екосистема е дълга 2300 километра и има 600 вида твърди и меки корали и дом на безброй видове риби, костенурки, птици и други.

Корал-символ на дълголетие - продължение

Водата около рифа е кристално чиста благодарение на коралите, които действат като филтър –улавят това, което плава там.
Корала помага за разбирането и използването на мистиката. Може да ви помогне в комуникацията с древните светове и усвояването на знанията от тях.

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации