Без категория

Бучелати – класика, вдъхновена от майсторите на Ренесанса

бучелатиБучелати – класика, вдъхновена от майсторите на Ренесанса

Класика, вдъхновена от майсторите на Ренесанса, неподвластна на времето,  Buccellati създават  бижута – уникати, изработени ръчно по старинни техники.

Създадена в средата на XVIII век   ювелирната къща се е съхранила във времето и се превърнала в надежден семеен бизнес, а тайните и тънкостите при изработването на украшенията – ревниво пазени и предавани от поколение на поколение.

Сред европейските ювелирни къщи, прилагащи традиционният подход при изработката на украшения,  Buccellati заема особено място. За тях сезонните колекции с изделия за любителите на големи брилянти и редки скъпоценни камъни не са приоритет, а с акцент върху приложно-декоративното изкуство. Именно тук ювелирите са постигнали съвършенство в стила trompe-l’oeil, изработвайки от злато и платина украшения, наподобяващи разкошни дантели, стара плътна коприна или атлазени шнурове и върху цялото това великолепие са инкрустирани нежни брилянти, загатващи разкош – вълшебство, станало възможно благодарение на усърдния труд и виртуозно майсторство.

бучелати

В съвременния си вариант италианската ювелирна къща Buccellati е основана през 1919г. от Марио Бучелати, който е потомствен бижутер. Към ювелирното изкуство той успял да приобщи и петимата си синове, създавайки работилница с голям капацитет, а към средата на XX век за бранда говорел вече целия свят, най-големите модни и търговски средища като Ню Йорк, Хонконг, Париж и Токио, се радвали на неговото присъствие.

бучелати

Съвременните експерти отреждат второто място на бранда в гилдията, веднага след Harry Winston, единодушно коронован за „крал на ювелирния разкош“.

Всяко изделие, създадено от Buccellati  може да бъде определено като уникално произведение на изкуството.  Платина, сребро или злато / розово, жълто, бяло и дори черно /, перли , цветни скъпоценни и полускъпоценни камъни и разбира се брилянти, присъстват в бижутата, вплетени в ажурния им облик.В основен дизайнерски мотив  се  превъща  живата природа – пчели и мравки, скакалци и паячета, ягоди и слънчогледи.

бучелати

Buccellati е една от малкото световно известни  ювелирни къщи, която продължава да принадлежи на семейството на своя основател и остава вярна на традициите и оригиналният текстурен дизайн, заложени в началото на миналия век от нейния основател – двеста годишен творчески път, утвърден в уникален  и неповторим стил.

Източник снимки – Buccellati

 

Подобни публикации