Без категория

Roberto Coin – висше майсторство и автентично изкуство

Roberto CoinRoberto Coin – висше майсторство и автентично изкуство

Италианският ювелиран бранд Roberto Coin е успял да вземе най-доброто от традициите на ювелирното изкуство на своята страна, а украшенията са синоним на изтънчен стил, изящество, красота и богатство.

Фирмата Roberto Coin е създадена през 1977г в град Виченца, известен с архитектурните си постижения и богата история. Истинската си популярност фирмата получава през 1996г., попадайки в групата на 10-те най-добри ювелирни къщи в света, а през 2001г. печели заветното първо място на изложението в Базел.Днес модния свят признава Roberto Coin като един от водещите законодатели на ювелирните тенденции в последните десетилетия.

Roberto Coin

Всички украшения, изработени от Roberto Coin притежават мистичния фирмен печат на своя създател – малък рубин, инкрустиран във вътрешната страна на всяко едно изделие, тъй като някога се смятало, че когато рубина се докосва до кожата на своя притежател носи щастие, късмет и благополучие.

Фирмата е известна и с това , че гарантира абсолютна прозрачност на всеки един етап от изработката на украшенията и е приела редица международни договори, чието спазване гарантира произхода на материалите от т.нар. „безконфликтни зони“.

Roberto Coin

Висшето майсторство и автентичното изкуство на шлифоването са си дали среща у  Roberto Coin, за да разкрият пълната красота на скъпоценните камъни. Фирмените брилянти Cento – плод на най-финна и прецизна изработка – притежават 100 фасети и към настоящият момент са определени като най-невероятните уникални и неповторими брилянти, привличащи погледа отдалеч със своя огнен блясък.

Roberto Coin

Многобройните стени отразяват и пречупват светлината до безкрайност, принуждавайки я да танцува с най-голяма яркост. Сто идеи, сто тайни, сто истории, сто израза на любов : сто е символът на съвършенството и поставя началото на нова ера в шлифоването на диамантите.

Новаторският дух, умението да предвижда бъдещите тенденции в ювелирния свят, разработването на разнообразни нови модели и техните вариации в динамичния, вечно променящ се свят на модата са отличителни черти на ювелирния бранд Roberto Coin.

Източник снимки – Roberto Coin