Новини, Скъпоценни камъни

Авантюрин – камъка на късмета

Авантюрин – камъка на късмета

Авантюринът представлява дребно,но фино зърнеста скала(кварцит),изградена основно от кварц с включения от люспести минерали(слюда, гьотит, хематит), среща се в най различни цветове-зелен, син, червено-кафяв, жълто-кафяв, кремав.

Полупрозрачен е и има стъклен блясък. Множеството включения блестят като малки искрици,което го прави популярен камък в ювелирната промишленост.находища на авантюрин има в Китай, Сащ, Австралия, Бразилия, Чили и др.

Авантюрин

Този камък се счита за талисман на любовта, късмета и доброто настроение. Зарежда своя притежател с увереност, решителност и положителна енергия. Също така е считан за камък на щастието. В древноста се е използвал за привличане и задържане на любим човек.

Авантюрин

Това бижу има мощни лечебни сили, действащи върху физическото и емоционално състояние на лицето, което го носи. Той премахва хроничната умора, лекува настинки, регулира кръвното налягане, стимулира обмяната на веществата и облекчава мигрена.

Авантюринът често бива наричан(слънчев камък). Малките люспи от слюдата или хематита, които се съдържат в него, допринасят камъка да изглежда така сякаш излъчва лъчиста светлина. Красотата на авантюрина е толкова пленяваща, особено ако сноп слънчева светлина падне върху него.

Авантюрин

Очаквайте продължение…

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации