Новини, Скъпоценни камъни

Авантюрин – камъка на късмета продължение

Авантюрин –камъка на късмета продължение

В миналото хората вярвали, че бляскавият авантюрин може да се използва за производство на енергия от слънцето. Те често са използвали камъкът в своите ритуали, осланяйки се на магическите му свойства. Индианците са си служили със слънчевия камък за прогонване на зли духове, а древните гърци смятали, че кварцовият минерал помага на Слънцето да следва своя път  и не му позволява да изгори Земята.

авантюрин

Легендата разказва, че неизвестен религиозен орден на италиански монаси случайно разлял медни стружки във вана с разтопено стъкло, докато според други, същите монаси се опитвали да създадат злато по тайна рецепта и вместо това създали златен камък. Дали му името avventura(от италиански-възможност).

авантюрин

В днешно време камъкът се използва като талисман, който предпазва собственика си от различни  неблагоприятни въздействия. Най-популярен е зеленият авантюрин, който носи късмет, привлича благополучието и любовта. Наричан е четирилистната детелина на минералното царство.

авантюрин

Съществува поверие, че ако играете хазарт или купувате фиш, трябва да имате зелен авантюрин в левия джоб. Синият авантюрин се използва за лечения и балансиране на емоциите. Помага за по-лесно и по творческо общуване. Червеният авантюрин притежава силата да лекува репродуктивната система. Авантюринът е един от малкото скъпоценни и полускъпоценни камъни, за които се смята, че не трябва да се носят дълго време в пряк контакт с кожата. Също така се смята, че не трябва да се носи повече от месец без прекъсване, защото може да усили прекалено самолюбието и да даде на човек излишна самоувереност.

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации