Новини

Зодиите и скъпоценните камъни

Зодиите и скъпоценните камъни

Скъпоценните камъни традиционно са свързани с астрологията, планетите, съзвездията, зодиите и съответно с човека и неговата съдба, минала или бъдеща. В момента на раждането или зачатието, всяка клетка на новороденото закодира всичко наоколо- слънце, дъжд, бури, снегове, заедно с разположението на звездите.

Зодиите и скъпоценните камъни

На всяко съзвездие отговаря определен минерал- камък покровител на родените под един или друг звезден знак. Редно е да се отбележи, че не съществува единна или общопризната система за класифициране на скъпоценните камъни според знаците на зодиака. Много от нас се питат защо няма един единствен списък на зодиакалните камъни и защо са все различни?

Зодиите и скъпоценните камъни

Това е така защото всеки народ от древността има свой собствен списък и камък покровител на една или друга зодия, съобразно различните традиции и култра. Според източната концепция не се препоръчва да се носят камъни на противоположни знаци на Зодиака, на „враждуващите планети“, на нехармониращите стихии, например огън и вода. Да си избере човек камък- талисман е нещо много индивидуално, дори съкровено.

Зодиите и скъпоценните камъни

Необходими са познания за камъните и тяхното въздействие, но преди всичко той трябва да ви хареса и привлече. Носенето на бижута със скъпоценни камъни е може би най- лесният начин да се свържете със съзвездията от зодиака.

Зодиите и скъпоценните камъни

Докато камъните се различават по цвят, химически състав и структура, съществува нещо, което обединява всички до един, и това е тяхната красота.

Но не красотата продиктувана от мода или суета, а непреходното очарование, с което в продължение на милиони години ги е дарила природата.

Зодиите и скъпоценните камъни

Независимо от това кой минерал ще изберете, дали водени от зодията, месеца на раждане или от външния му вид, той със сигурност ще ви възнагради с необикновенната сила, която притежава.

Подобни публикации