Без категория

Украшенията, притежавани от Елизабет Тейлър II част

Украшенията, притежавани от Елизабет Тейлър II частУкрашенията, притежавани от Елизабет Тейлър II част

През 1961г. се заснема най-скъпата за времето си холивудска продукция „Клеопатра“, в която главната роля е поверена на Елизабет Тейлър. На снимачната площадка тя се запознава със своя екранен партньор Ричард Бъртан, чиято актьорска кариера до този момент се колебае между върхове и падове. Тогава той е щастливо женен баща на две деца. Романът му с Елизабет Тейлър, започнал като мимолетно увлечение продължава в 10-годишен брак – най-дългият в живота на Елизабет Тейлър. За това време те участват в 7 съвместни филмови проекта, върхов от които се оказва „Кой се страхува от Вирджиния Улф“, за ролята си в който Елизабет Тейлър получава „Оскар“.

В книгата си „Моят роман със скъпоценностите“ Елизабет Тейлър пише : „ Несъмнено едно от основните преимущества на ангажимента ми в „Клеопатра“ в Рим беше магазинът на Bvlgari.“

Украшенията, притежавани от Елизабет Тейлър II частЗапознат със слабостта и преклонението на Елизабет Тейлър към красивите и изящни бижута,Ричард Бъртан поискал ръката и сърцето на актрисата не с традиционeн годежен пръстен,  а с уникален  медальон-брошка с 18,6- каратов фасетиран изумруд с брилянти, изработен именно от италианската ювелирна къща Bvlgari. Бъртан обичал да се шегува, че единствената италианска дума, която Елизабет Тейлър знаела е Bvlgari. В деня на сватбата им през 1964г. актрисата получила като подарък и изумрудено колие. Съвсем скоро личността на актрисата и нейните персонажи започнали да се отъждествяват с изумрудения разкош и сияние.

Украшенията, притежавани от Елизабет Тейлър II частПрез годините комплектът бил допълнен от обици, пръстен и гривна. Впоследствие се сдобил и със собствено име „ The Grand Duchess Vladimir Suite“ поради изключителното му сходство с дореволюционните украшения на руската аристокрация и Владимирската тиара,която към настоящия  момент e притежание на английското кралско семейство.

Подобни публикации