Без категория

Picchiotti – безвременната класика

pichottiPicchiotti – безвременната класика

Повече от 50 години Picchiotti се асоциира с безвременната класика, оживяла благодарение на съвършенната комбинация между изключителни естествени камъни и най-добрите ювелирни методи. Това са запомнящи се ярки украшения, изпълнени с прецизност, уникален дизайн и рядко срещани природни минерали. Украшения, предизвикващи постоянен интерес у купувачи, експерти и колекционери – неподвластни на времето и модните капризи, те могат да бъдат превърнати в семейни ценности, предавани от поколение на поколение.

Шедьоврите на Picchiotti са изцяло ръчна изработка, изпълнени в най-добрите традиции на ювелирното изкуство, а инкрустираните камъни са с високо качество в съответствие с изискванията на бранда. В свое интервю основателят на компанията Джузепе Пикиоти споделя : „За мен работата с цветните камъни е любов, страст и преданост. Фактът, че съм се посветил на търсенето на най-великите съкровища на природата, изпълва живота ми със смисъл.“

Picchiotti - безвременната класика

Един от запомнящите се цветни скъпоценни камъни е наситено червен овален рубин 8,05 ct, открит в Мозамбик. През 2017г. той е инкрустиран във великолепен пръстен в допълнение с кръгли брилянти и багети, наречен L’Anfiteatro и създаден специално за 50-годишния юбилей от създаването на фирмата.

Picchiotti - безвременната класика

През 2016г. ювелирна къща Picchiotti предизвиква фурор в ювелирния свят, представяйки на изложението в Базел колекция от пръстени и гривни с брилянти и цветни скъпоценни камъни, които са без фиксирани размери. Използваната иновационна технология позволява пръстените леко да се разтягат и да се носят на различни пръсти, същото се отнася и за гривните – без проблем те прилягат на ръката на всяка дама.

Picchiotti - безвременната класика

Скъпоценни представители на флората и фауната оживяват, пресъздадени от дизайнерите и бижутерите  на Picchiotti –  поредното доказателство за безспорен талант и майсторство. Различни варианти на розови цветове, инкрустирани с множество скъпоценни камъни  отдавна са се превърнали в своеобразна емблема на италианската ювелирна къща.

Picchiotti - безвременната класика

Сливането на класическия стил, проверен във времето, със съвременния дизайн е и формулата на успеха, с която от Picchiotti поддържат постоянния интерес на своите почитатели.

 

Източник снимки – Picchiotti

 

Подобни публикации