Без категория

Arunashi – синтез между традиции и иновации

Arunashi – синтез между традиции и иновации

Индийските ювелири са считани за едни от най-добрите в света, като съхраняват и предават традициите на това изкуство повече от 5000 години.

Arunashi

Американският бранд Arunashi е сравнително нов (само на 15 години), но попада в групата на петте най-популярни ювелирни компании в Лос Анджелис. Негов основател и творчески директор е роденият в Джейпур Арун Бохра – осмо поколение ювелир, а историята на семейния бизнес надхвърля 170 години.

Arunashi

Характерните индийски мотиви, смелия дизайн и красивите скъпоценни камъни за сравнително кратко време  превръщат  Arunashi  в атрактивен и популярен бранд.

Arunashi

Работите на Арун Бохра са повлияни от културата на индийския език, картини, митология и природа в съчетание с детайли и орнаменти, типични за стиловете Арт Деко и Арт Нуво, формирайки съвършенно нов уникален стил.

Arunashi

Украшенията са ръчно изработени и до голяма степен са синтез от традиционни и нови метали, допълнени от необикновени камъни и причудлив дизайн. Всяко изделие на Arunashi  може да бъде определено като малко произведение на изкуството.

Arunashi

В характерен акцент са превърнати ярките цветове на турмалините парайба, изумрудите, огнените и етиопските опали. Турмалините параиба са сравнително непознати полускъпоценни камъни и в същото време едни от най-ценените в ювелирния свят.  Като най-ярък пример може да се посочи гривната, изработена от злато и титан и инкрустирана с опали, турмалин параиба и брилянти.

Arunashi

Брошката, наречена „Русалка“ е изработена от 18-каратово бяло злато и е инкрустирана с 2,2 карата турмалини параиба и 5,35 карата брилянти. Включена е в листата с 10-те най-ярки украшения с неоновия турмалин в различни форми и нюанси.

Arunashi

Arunashi е самобитност и изключителен дизайн, които не могат да оставят безразличен никого.

Източник снимки:  Arunashi

Подобни публикации