Без категория

Mikimoto – „кралят на перлите“ част 1

Mikimoto – „кралят на перлите“ част 1

Ако всяка уважаваща себе си ювелирна къща притежава свой собствен отличителен знак, то за Mikimoto това е легенда и тази легенда е свързана със създаването на култивираните перли.

Mikimoto

Днес Mikimoto е най-големият производител на култивирани перли в света. Това е фирмата, превърнала едно рядко морско творение в идеално украшение за всеки повод, за всички възрасти и практически –  за всяка визия, спазвайки строгите изисквания на най-добрите традиции на японския минимализъм.

Mikimoto

Историята започва в далечната 1893г. благодарение на забележителния учен и ювелир по призвание Кокити Микимото, който  успява пръв по изкуствен начин да култивира най-тайнственото и рядко морско съкровище – перлата. След многобройни опити през 1905г. той се сдобил със съвършенно кръгли, гладки и бляскави перли. Те били толкова красиви, че много японски и европейски ювелири заподозряли, че им се предлагат  фалшификати.

Mikimoto

Две години след успешното начинание за добиване на култивирани перли, Кокити Микимото, впечатлен от напредъка на европейските ювелирни къщи, открил  ателие за изработване на ювелирни изделия с перли собствено производство. Това предприятие било пионер в ювелирното изкуство в Страната на изгряващото слънце. През 1910г. култивираните перли на Микимото са официално  представени  на ювелирния свят на изложение в Лондон, а през 1913г. фирмата отваря първия си магазин в Европа.Откриването на способ за гарантирано добиване на естествени перли, съчетан с постиженията на европейските ювелирни традиции, превърнали Кокити Микимото в ювелир на японския императорски двор, в последствое получава и прозвището „кралят на перлите“.

Mikimoto

Източник снимки- Mikimoto

Подобни публикации