Без категория

De Grisogono – съчетание между класически дизайн и модна фриволност

De Grisogono – съчетание между класически дизайн и модна фриволност

Въпреки че е сравнително нова (създадена през 1993г.), разположената в Женева ювелирна къща de Grisogono добива популярност със своите екстравагантни изделия. Ярката палитра, ефектния дизайн и изключителната пищност предизвикват революция в ювелирния свят – невиждана до този момент модна фриволност.

De Grisogono

De Grisogono е новатор по отношение на ловкото съчетание между класическия дизайн и смелите форми, обсипани по екстравагантен начин с едни от най-скъпите скъпоценни камъни.

De Grisogono

Основателят и творчески директор на фирмата Фаваз Груози е успял да съвмести бизнес и хоби, но до основаването на собствената си компания му се наложило да извърви дългия път от асистент в малко ювелирно магазинче във Флоренция до директор по продажбите в Bvlgari. Обикнал и осмислил света на ювелирното изкуство, който притежава толкова богати традиции и в същото време остава обвързан с множество условности, че често изостава от бързо променящия се свят на ежедневието, той се превърнал в едно от водещите имена в бижутерийния бранш и диктатор в ювелирния дизайн.

De Grisogono

Груози придобил тежест в ювелирния свят благодарение на първата си колекция (1996г.) от скромни украшения, основана изключително на черните диаманти. Бил запленен от тях от момента, в който научил за съществуването на един от най-загадъчните  и обвити в мрачна слава брилянти в света – Черния Орлов (с маса 195 ct). Неподправеният ентусиазъм провокирал въображението на ювелира : „когато става дума за изразителност, черният диамант няма равен на себе си, още повече, че всеки камък има своя интересна история.“Експериментирайки в дизайнерските си решения той успял да възроди интереса към тях. И ето, че във времето на всеобщия минимализъм черните диаманти изпълнили творческия взор на Фаваз Груози. Той ги използвал така, че от една страна да изглеждат достатъчно сдържано, а от друга – загадъчно и разкошно. За кратко време позабравеният скъпоценен камък се сдобил с армия от поклонници, разрастваща се постоянно.

De Grisogono

De Grisogono има изключителна заслуга и за популяризирането на т.нар. „ледени“ брилянти, кожата от скат и златото с шоколадов оттенък.

De Grisogono

Към настоящият момент цветовите комбинации, ефектното светоусещане, приложението на нови технологии и материали, позволява за De Grisogono да се говори като за ювелирната къща, пренаписала кодекса на ювелирното изкуство, без да се страхува да прескача границите между различните стилове.

Източник снимки – De Grisogono

Подобни публикации