Новини, Сватби

Какви скъпоценни камъни да подарим за годишнина от сватбата?

Какви скъпоценни камъни да подарим за годишнина от сватбата?

wedding-anniversaryЧаст 1 – 1-ва до 10-та година на съвместен живот…

Подаряването на бижу за годишнина от сватбата е стара традиция. Скъпоценните камъни, използвани за отбелязването на всеки нов етап от съвместния брачен живот се променят с течение на времето, но чувствата зад подаръка, който ще направим си остават обикновено същите: любов и отдаденост към скъпите за нас хора…

Не може да твърдим, че скъпоценните камъни, които ще Ви предложим в нашия списък са универсалните за подобен случай, но гарантираме, че ще запазите хубав спомен от тях…

1ва- Годишнина: Златоzlatna-grivna-bijuta-fortuna
Традиционно златото е препоръчително като подарък за първата година от сватбата, поради жълтеникавият (слънчев) отблясък и първата Ви съвместна година заедно. Освен златото съществуват и много скъпоценни камъни, които притежават неговият златист цвят – цитрин, жълт топаз, жълт сапфир. Цветът на златото символизира Слънцето и силата на живота, едни от най-старите бижута в света са създадени от този благороден метал. И тъй като всяко ново начало е бляскаво и топло като него, изберете вариант на обеци, колие, пръстен или гривна в злато!

obezi-granat-bijuta-fortuna2ра – Годишнина: Гранат
Гранатите още от древността са привличали погледите. От Египетските фараони до царете на Русия, всички са ги обожавали. Петер Карл Фаберже ги използва в някои от известните Bejeweled великденски яйца. Гранатите се намират в различни цветове и не само в червено, така, че може да сме сигурни, че ще направим впечатление, ако ги изберем за подарък. Те даряват притежателя, който ги носи със смелост и работят добре върху късмета му. Зеленият гранат е символ на семейството и е чудесна идея за подарък за годишнина от сватбата. Добиват се по цял свят и могат да се използват за изработка на голямо разнообразие от аксесоари.

3та- Годишнина: Перлиobezi-perli-bijuta-fortuna
Перлите са незаменим аксесоар към всеки гардероб и са перфектен подарък за 3-тата годишнина от сватбата. Вярва се, че тези прекрасни талисмани са носители на щастие за жените. Най-ценни са перлите с розов и синкав оттенък. От тях могат да бъдат направени обеци, пръстени, колиета, диадеми, украшения за коса и какво ли още не. Като цяло естествените перли са рядкост, предлагат се основно култивирани. Ако решите да изненадате любимата с подобно бижу бъдете сигурни, че тя ще има много поводи да носи този подарък. И да не забравяме модните икони Коко Шанел и Одри Хепбърн, които са ги обожавали…

4та – Годишнина: Син топазprusten-sin-topaz
Топазът притежава естествен син цвят е се намира много рядко в природата, така че много често в бижутерията се използват методи за засилване на цвета му. Неговият спокоен син цвят дава хармония и баланс в брака . Гърците вярвали, че топазът дарява сила, докато през Възраждането европейците го смятали за закрилник и се носел за предпазване от зли сили. Днес някои го носят за насърчаване на просперитета. Ако пък любимият цвят на вашият съпруг/а е нещо различно от синьото, знайте, че той съществува и в други красиви разновидности.

5та- Годишнина: Сапфирkolie-sapfir
Сапфирът е сигурен начин да очаровате любимата. Освен в познатия син цвят, този скъпоценен камък се намира и в много други цветове, с изключение на червено. Червената разновидност е рубинът. По скалата на Моос е оценен с твърдост 9, което го прави един от най-здравите скъпоценни камъни и подходящ символ за брак, който да издържи във времето. Вярва се също така, че привлича благословии и е закрилник от посегателства.

6та – Годишнина: Аметистametist-obezi
Подарете на своята съпруга аметист за шестата годишнина от сватбата и ще празнувате, сякаш е Свети Валентин цяла година! Като покровител на романтичната любов, неговият лилав цвят, присъщ на кралските особи, ще бъде подходящ избор за Вашата кралица на любовта…

 

obezi-onyx7ма – Годишнина: Оникс
Ониксът е скъпоценен камък с висока твърдост по скалата на Моос – 7. Това го прваи достатъчно издръжлив за носене както в ежедневието, така и за по-специални случаи. Носи баланс н а ума и тялото, така и на връзката. Той изгражда баланс между мъжката и женската енергия. При толкова много положителни характеристики, защо да не го поднесем като изненада за 7-та годишнина от сватбата?

kolie-turmalin8ма – Годишнина: Турмалин
Турмалинът е един от най-интересните скъпоценни камъни, които се използват в бижутерията. Името му произлиза от сингелезката дума „тура мали”, което означава – „камък, притеглящ пепел.“
Той има свойството да подобрява разбирателството. Зарежда с положителна енергия. Особено подходящ за годишнина от сватбата е розовият турмалин, който се смята, че привлича и засилва любовта.

lapis-lazuli-kolie9та – Годишнина: Лапис лазули
Лапис Лазули е един от най-търсените камъни в историята на човечеството. Името му идва от латински – (lapis е камък) и персийски (lazhuward – синьо). В древна Персия и Америка преди Колумб Лапис Лазули бил символ на нощното звездно небе. Неговият тъмносин цвят остава символ на царственост и чест, и какво по-хубаво от това да подарим нещо тъй-величествено и рядко на любимия за нас човек..

img_072210та – Годишнина: Диамант
Като най-твърд минерал на Земята, диамантът е достатъчен сам по себе си за една достойна годишнина като десетата например! Рядък като истинската любов! Образува се при висока температура и налягане, както неизбежната част от нашето ежедневие – радостите и предизвикателствата на съвместния живот.
И тя образува при висока температура и налягане , което е част от неизбежните радостите и предизвикателствата на семейния живот. Перфектен избор за запомнящ се подарък!

Ако търсите още идеи за подарък, погледнете тук>>