Новини, Скъпоценни камъни

Опушен кварц – продължение

Опушен кварц – продължение

Опушеният кварц е свещеният кристал на Тибет и Индия, където го наричат камакът на Буда.
Смята се, че издига мислите от тъмнината на подсъзнанието, в озарено свръхзнание. Древните индуси вярвали, че извежда от организма отрицателна енергия, а украшения от него неутрализират злобата и гнева.

опушен кварц

Твърдостта на опушения кварц е 7 по 10-степенната скала на МООС. Лесно се фасетира и оформя в бижута. Някои кристали са заострени в обелиски.

През 16-ти век пр.хр., египетския фараон Тутанкамон имал слънчеви очила от пластинки опушен кварц, закрепени с бронзови дръжки.

Опушен кварц - продължение

Камъкът има силна положителна енергия, която осигурява защита от негативност и действа като бариера около човека, който го носи. От древни времена е бил смятан за един от най-мощните тъмни кристали.
В средновековни ръкописи са описани различни магически експерименти, провеждани с опушен кварц. С негова помощ алхимиците опитвали да разкрият тайните на вселената, да разшифроват сигнали, изпратени на земята от космоса.

Опушен кварц - продължение

Съществува вярването, че опушеният кварц е камък-пазител и за разлика от много други камъни, които поглъщат негативната енергия, то той просто я разтваря. Смята се, че опушеният кварц е камък на благоразумието и помага човек да реагира избирателно към събитията.

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации