Новини

Годината на Черния воден тигър

Годината на Черния воден тигър

Според китайския астрологичен календар 2022-ра е годината на Черния воден тигър, която започва на 1ви февруари2022г. и завършва на 22 януари 2023г.

годината на черния воден тигърТой е третото животно в китайската зодиакална система, тъй като трети след дракона и вола успява да прекоси великата река Яндзъ.

Императорът много искал в състезанието да участва голяма котка, но Лъвът се оказал с твърде буен нрав, докато тигърът проявявал повече спокойствие и мъдрост. Всъщност в китайската култура и митология не лъвът, а тигърът се смята за краля на всички животни. Животното се приема за символ на сила, смелост и способност да отблъсква всички неприятности.

Тигърът се смята и за създание, което има неизчерпаема жажда за знания и неутолимо любопитство олицетворение на енергичността и предприемчивостта. Всеки знак от китайския зодиак съответства и на стихия, както и на земен елемент,2022-ра ще мине под знака на водата и на дървото. Неподвижният елемент на Тигъра е дървото.2022 година е водна година според китайските пет елемента.

Тъй като водата е еквивалент на черния цвят в системата от пет елемента, ето защо 2022г. се нарича още годината на Черния тигър на Ян.

черен воден тигър

Комбинацията от вода и дърво е изключително положителна, тъй като водата подпомага развитието и живота на дървесината. От своя страна дървесината пък придава стабилност на водата и способност да постигне целите си. Ето защо според китайския зодиак, годината на Черния воден тигър ще бъде изпълнена с възможности и просперитет. Тигърът е хищник, който постоянно е в търсене на плячка и нови земи. Годината под неговия знак ще бъде ярка, енергична и непредсказуема.Годината на Черния воден тигър

Тя ще донесе изключителен успех в кариерата най-вече на тези, чийто дейности са свързани с публично говорене, политика, творчество. Родените със стихията на Водния тигър умеят да остават спокойни при проблеми, но по някога могат да бъдат много нерешителни.

черен воден тигър

Те общуват много добре с другите и благодарение на убедителната си природа обикновенно постигат това, което искат в живота. Те са изключително изобретателни и смели авантюристи. В китайската култура на тигрите се гледа като на пазители на децата.

тигър

Прието е кърмачетата да носят обувки и шапки с тигров дизайн, за да се предпазят от злите духове. 2022г. ще бъде благополучна година за раждане и отглеждане на дете, а всички ние ще чувстваме невидимата закрила и добрата енергия на Черния воден тигър.

Подобни публикации