Без категория

Bvlgari – основоположник на съвременната италианска ювелирна школа

BvlgariBvlgari – основоположник на съвременната италианска ювелирна школа

Бижутата на Bvlgari са проникнати от неповторимо настроение и демонстрират цялото великолепие на италианския дизайн. На границата на разкоша и кича, те са разпознаваеми, преоткрили света на цветните скъпоценни камъни.

Може да се каже, че Bvlgari се явява основоположник на съвременната италианска ювелирна школа, която акцентира върху цвета и характера на украшенията, противопоставяйки се открито на френския ювелиран традиционализъм, характеризиращ се с изяществото на работата и умението благородните метали да се скриват под паваж от скъпоценни камъни, подбрани в строги цветови съчетания.

Bvlgari

Италианците разкрили златото в украшенията и яркостта на цветовете. Закръглените форми на камъните възникнали в Античността , но след това останали неизползваеми, се завръщат с пълна сила и с целия си блясък.

В дизайна на украшенията цветът като акцент става запазена марка на италианската ювелирна къща. Скъпоценните камъни заемат централно място не само заради тяхната стойност, но и заради необятните възможности за  цветови съчетания. Цейлонски сапфири са обкръжени от тъмно сини сапфири и брилянти в съчетание с оникси и изумруди.

Bvlgari

В един момент дизайнерите на ювелирния бранд  напуснали  утъпканите пътеки и традиционните норми  ,концентрирайки в изделията масивни ювелирни конструкции и ярък, неповторим и многопластов колорит от скъпоценни и полускъпоценни камъни с различни големини и форми и различно фасетиране. Неотменно приложение  намерили цветните скъпоценни и полускъпоценни камъни оформени като кабошони.

Bvlgari

Кабошоните дават усещане за обем, дълбочина на цветовете и създават изключителен контраст редом до фасетираните брилянти.

Източник снимки – Bvlgari