Без категория

7 пръстена – Хари Уинстън

7 пръстена – Хари Уинстън

Защото празниците са тук и искаме да бъде блестящо и разкошно…

7 пръстена хари уинстън

Представяме Ви една изключителна колекция бижута сътворени от части на диаманта „Legacy“ на Хари Уинстън и отдаваща почит на наследството на луксозната марка

В продължение на повече от 80 години къщата на Хари Уинстън е синоним на най-красивите бижута в света, изградена върху наследство, установено от нейния основател – човек, известен като „Царят на диамантите“, такава е била страстта му към скъпоценните камъни .

Сега това наследство се празнува с извънредно нова колекция от висококачествени бижута, която се прави в продължение на три години. Тя е вдъхновена от забележителния диамант Winston Legacy, закупен от къщата през 2013 г. и обявен за продан от основателя на компанията. Тръжната къща на Christie’s описва големия, безупречен скъпоценен камък, открит в миналото Jwaneng, Ботсуана и изрязан и полиран почти две години, преди да бъде пуснат в продажба – като „най-съвършения диамант, който някога се продава на търг“.

Рядкостта, красотата и благодатта на камъка е отправна точка за 22 нови уникални творения, съставени от 11 колиета, седем пръстена и четири чифта обеци.

Всяко от великолепните парчета е ръчно изработено от известните дизайнери на къщата, включително Морис Гали и ръчно изработен в работилницата над флагманския салон „Хари Уинстън“ Fifth Avenue. Те включват традиционните аспекти на дизайна на Хари Уинстън, като се позовават на чистите линии и перфектната плавност на Winston Legacy Diamond.

 

Колекцията е безпрецедентна по мащаб и качество и е тази, която ще зарадва ценителите на бижута. Самият Уинстън би се гордял с нея.

Тук представяме пръстените

Съществуват 7 различни пръстена в колекжията „Legacy“ на Хари Уинстън, всеки с уникален дизайн и състоящи се от забележителни диаманти.

Диамантен пръстен с крушовидна форма

Диамантен пръстен с крушовидна форма

Този модел комбиниращ 46 отделни брилянта във формата на круша, като в средата има 9,06 каратов диамант.

Диамантен пръстен с крушовидни диаманти и диаманти маркизи

Диамантен пръстен с крушовидни диаманти и диаманти маркизи

Безупречен размер и 10,50 централен диамант, заобиколен от още шест крушовидни диаманта, тежащи общо 1,70 карата и обковани в платина.

Диамантен пръстен с крушовиден диамант

Диамантен пръстен с крушовиден диамант

За пореден път, с известната техника на клъстериране, шест диаманти с форма на круша и маркизи, тежащи общо 1.63 карата, са поставени в платина около 10.02 каратов централен диамант.

Отново диамантен пръстен с крушовиден диамант

Отново диамантен пръстен с крушовиден диамант

Този завладяващ дизайн се отличава с 10 кръгли диаманта, всеки с големина 2.08 карата, които подчертават красотата на централния 10.03 каратов камък

Представяме Ви и останалите 3 модела от колекцията „Legacy »: