Новини

Тенденции при бижутата за 2023 година

Тенденции при бижутата за 2023 година

Бижутата винаги са добра идея!

Визията никога не е напълно завършена, ако не се добавят обеци, колие или гривна към тоалета. Тенденциите при бижутата и аксесоарите всяка година се определят основно от китайския зодиак, според който през 2023г. ще властва черния воден заек. Всеки елемент от источния зодиак е свързан с различни цветове и камъни, които го характеризират и носят късмет и благополучие на своите притежатели.

Тенденции при бижутата за 2023 година

През 2023г. ще властват колиета, пръстени и обеци с формата на миди и други водни обитатели, както и перлите, разбира се. Тази вечна класика присъства през цялата година в колекциите под формата на екстравагантни модели с модерна нотка. Бижута с перли и форма на миди е най-добрата комбинация за отпускарска плажна визия, любима тенденция за повече слънчево настроение. През 2023г. на почит ще бъде също и аметистът. От древни времена той е определян за най-силно енергийните камъни.

Тенденции при бижутата за 2023 година

Представлява разновидност на кварца и има богата история изпъстрена с легенди, обичаи и вярвания. Виолетовите му лъчи носят вълшебната сила на мечтите, вдъвновението и стимулират креативността. Неслучайно самата Клеопатра е носила бижу от аметист. Лилавият цвят е почитан от кралските особи и именно за това точно този камък е сред любимите на благородниците в цял свят. През 2023г. на мода ще бъдат белите и жълтите метали. Първия е универсален и подходящ за всяко време на деня и повод, а вторият по-набиващ  се на очи и по-подходящ за вечерта.

Тенденции при бижутата за 2023 година

Спокойно могат да се комбинират помежду си. Основното е, че бижутата трябва да са от един стил а не от един и същи цвят. Съдейки по актуалните колекции, флоралните мотиви ще ни съпътстват и през зимата. Смело носим пръстени под формата на отворени пъпки, обсипани в камъни, или масивни колиета, сякаш току-що разцъфнала градина. Да, бижутата не са за всеки ден, но за среща или на театър-напълно