Скъпоценни камъни

10-те най-добри тенденции в бижутата за 2024 г., които да добавите към вашата колекция

Който живее според шивашкото правило, че аксесоарите правят тоалета, просто не можете да пренебрегнете детайлите (известни още като бижутата). Не се притеснявайте, направихме преглед на най-добрите тенденции в бижутата за 2024г. Единственото нещо, което трябва да направите, е да изберете вашите любими.

За щастие има много възможности за избор. Годината ще е пълна с класики, заслужаващи инвестиция, като смели колиета с диаманти и перли. Превъртете надолу, за да ги видите всички.

1. ДИАМАНТИТЕ

Добре, нека бъдем реалисти: това е тенденция в бижутата, която никога не излиза от мода. Искаме да кажам, как може човек някога да каже „не“?! Но ако търсите нов начин да спортувате със скъпоценния камък, ето няколко идеи – като се започне с луксозния вариант , който включва блестящи обеци с един диамант или колие , което е още по-показателно за възхода на фината бижутерия в ежедневиято. Независимо дали избирате нежно бижу или разкошно обсипано, едно е сигурно: диамантите винаги си заслужават инвестицията.

2. ЕДРИ КАМЪНИ

Пръстени или колиета с един голям камък стават все по търсени. В различна шлифовка и неповторими по цвят тези бижута привличат всички погледи. Конзайт , морганит, топази или аквамарини са само част от възможностите от които може да изберете. А кой е вашия фаворит?

3.КЛАСИЧЕСКИ ПЕРЛИ

Били ли са някога перлите демоде? Отговорът е не. Коко Шанел и кралица Елизабет II ясно показаха пътя , тъй като носеха перли почти всеки ден и през 2024 г. те ще продължат да бъдат обичани от любителите на бижута.

Перлите винаги са в тенденция, особено когато са съчетани с нещо елегантно и класическо. Ако сложите няколко гердана перлите , ще придадете свеж и завършен вид на външния си вид.

4. ЦВЕТЯ И ПЕПЕРУДИ

Едно необикновено преживяване, което може да носите със себе си е бижута с цветя и пеперуди. Един специален тренд, който предизвиква погледи и усмивки, а вие ги заслужавате. Така че смело напред в тенденциите на 2024г.

5. РУБИНИ , САПФИРИ И СМАРАГДИ

Трите цветни съпоценни камъка, разбира се вечната класика, които винаги ще бъдат предпочитани. Те умело се съчетават, както в ежедневието така и за блесрящи вечерни събития. Ако нямате някой от тях в колекцията си може би е време да я попълните? И не забравяйте, че всеки от тях носи със себе си невроятна сила – Любов, успех, благородство….

Потърсете идеи за бижута с рубини, сапфири или смарагди на нашият сайт.

6. ВЪЗРАЖДАНЕ

Ренесансовият период, който сам по себе си е пробуждане, ще има влиание на бижутата през 2024 г. „Ренесансово възраждане“, което черпи вдъхновение от ренесансовото изкуство и архитектура. С акцент върху луксозните орнаменти, които излъчват кралско усещане, препоръчваме да търсите бижута, украсени с много злато и скъпоценни камъни.

Внимавайте и за сложните дизайни на камеите, тъй като те вероятно ще бъдат на видно място сред тенденциите през 2024 г .

7. ПРИВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО БРОШКИ 

Брошките са били предпочитани и популярни през вековете и отново се завръщат. Ще видите ретро брошки през 2024 г., което е добра новина, защото те са един различен аксесоар.

Брошките често са по-достъпни от гривните и обеците и са толкова гъвкави – носете ги в косата си, върху пояс или шал, или в горната част на блуза с копчета.

8. НАСЛОЕНИ БИЖУТА 

Разбира се, че подреждането на гривни с цветни скъпоценни камъни или диаманти със злато ще продължи да бъде популярна тенденция и става все по-модерно да се наслагват синджири на колиета с различни дължини.

9. ФРЕНСКИ АРТ БРУТ 

Бруталисткото архитектурно движение в крайна сметка намери своя път към бижутата през 50-те до 70-те години на миналия век. По-конкретно, French Art Brut се основава на този дизайнерски подход на бижута, който превръща несъвършенствата и леко остър външен вид в шедьовър . Тези бижута често са правени на ръка и могат да включват грубо изрязани камъни или неправилна метална конструкция, която придава на всяко парче собствена индивидуалност и отличителен външен вид.

10. ЕНЕРГИЙНИ КАМЪНИ

Енергийните камъни или камъните, за които се смята, че носят ползи за психическото и физическото здраве, станаха популярни през последните години и през 2024 г. тенденцията ще продължи да си проправя път.

Нанизи гривни и гердани стават все по-търсени заради лечебните си свойства. Препоръчваме да търсите бижута , които съдържат аметисти, розов кварц или цитрин, за които се смята, че съдържат лечебна енергия.