Новини

Стрелец-тюркоаз

Стрелец-тюркоаз

стрелец-тюркоазСкъпоценните камъни традиционно са свързани с астрологията, планетите, съзвездията, зодиите и съответно с човека и неговата съдба, минала или бъдеща.

Всяка една зодия има определен камък, който я закриля и помага в трудните моменти. Любопитен и енергичен Стрелецът е един от най-големите пътешественици сред всички зодии.

Техният отворен ум и филосовски възглед ги мотивира да се скитат из света в търсене на смисъла на живота.

Стрелците са искрени и честни, оптимисти за бъдещето и за това, което ги очаква. Те не се съсредоточават върху нещастията, а върху усилията, които трябва да положат за да осъществят целите си.

стрелец - тюркоаз бижутаАко има зодия, коато може да се нарече свободолюбива то това е Стрелец.

Минералът който най много подхожда на Стрелеца това е тюркоазът. Тюркоазът се смята за талисман на смелите, готови да отидат до края на света.

Този камък носи късмет на стрелците и ги предпазва от негативни житейски ситуации хармонизирайки техните емоции и настроения.

Египтяните са ценили тюркоаза като камък на живота. Най-старите биута с тюркоаз са намерени в мумифицираната ръка на кралица Зар, живяла преди около 5500г. пр. Хр.

Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили особено срещ зли очи.

Наричали го „Небесен камък“. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи.

бижута с тюркоаз

Подобни публикации