Новини

Стивън Уебстър – нетипичният ювелир

Стивън Уебстър – нетипичният ювелир

Стивън Уебстър- ярки, страстни, провокативни и завладяващи украшения

Стивън Уебстър (Stephen Webster) не може да бъде определен като типичен ювелир и това не се дължи нито на високо оценяваните му украшения, нито на естеството на използваните камъни и материали. Изделията му са израз на хармоничната спойка между традиционното ювелирно майсторство и страстта към съвременната музика, мода и изкуство. Ярки и страстни, провокативни и завладяващи, те са предпочитан аксесоар от представителите на съвременната световна бохема.

Стивън Уебстър

Ентусиазмът и творческото вдъхновение на харизматичния британец му осигуряват многочислени премии и награди : „Ювелир на годината“ (2004 и 2005г.), „Ювелирен дизайнер на годината“ (1997г., 1998г. и 2006г.), „Британска ювелирна марка на годината“ (2008г.). След този внушителен списък трудно може да се предположи, че срещата на Уебстър с ювелирното изкуство е плод на случайност – вместо в класа за моден дизайн, попада в този за дизайн на ювелирни изделия и мигновенно се влюбва в работата.

Стивън Уебстър

Стивън Уебстър започва кариерата си през 1982г. като ювелирен дизайнер на De Beers. „Това бе работата, в която успях да изградя своята увереност като майстор и дизайнер“, споделя той по-късно. Само след шест години добива смелостта да започне собствен бизнес в Лондон, насочен към изработването на екстравагантни украшения в стил глем рок за младата, дръзка и решителна част от обществото.

Стивън Уебстър

Още в началото на творческия си път Уебстър се придържа към собственото си светоусещане и стил без да робува на комерсиални концепции, като издига на пиадестал единствено ръчната изработка и индивидуалния подход при създаването на всяко едно изделие. Не закъсняват и влиятелните клиенти, колекцинери и знаменитости.

Стивън Уебстър

„За мен скъпоценностите са средство да се почувстваш удовлетворен от живота. Аз се отнасям към бижутата с голяма сериозност, тъй като влагам огромен труд в тях, но ние хората стареем и с годините променяме възгледите си. Въпросът не е в това каква философия изповядваме, а дали определена вещ ни импонира или не.“

Стивън Уебстър

Един от ревностните клиенти на британския бранд, популяризирал ексклузивните му бижута е Мадона. Именно на Стивън Уебстър тя поверява изработването на брачните халки за сватбата си с Гай Ричи.

Стивън Уебстър

 

Уебстър е  ювелирният дизайнер популяризирал редкият и тайнствен султанит с колекцията си от бижута, изработена за  ювелирното изложе в Базел (Baselworld) през 2012г.

Източник снимки -Stephen Webster

Подобни публикации