Новини, Скъпоценни камъни

Розов кварц

Розов кварц

Розовият КВАРЦ Е РАЗНОВИДНОСТ НА КВАРЦА  И ПРЕДСТАВЛЯВА ПОЛУПРОЗРАЧЕН ИЛИ НЕ ПРОЗРАЧЕН МИНЕРАЛ, ОЦВЕТЕН ОТ БЛЕДО РОЗОВО ДО РОЗОВО-ОРАНЖЕВО. Този КАМЪК ПО-СКОРО Е РОМАНТИЧЕН И МЕЧТАТЕЛЕН, СИЯЕЩ В СВОЯ МЕК И ИЗТЪНЧЕН ЦВЯТ. ВСИЧКИ РАЗНОВИДНОСТИ НА КВАРЦА СА КРАСИВИ, НО РОЗОВИЯТ КВАРЦ Е НАИСТИНА НЕЩО СПЕЦИАЛНО.

розов кварц

Среща СЕ ВЪВ ВИД НА РЕДКИ КРИСТАЛИ ИЛИ ТАКИВА БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНА ФОРМА И ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЮВЕЛИРНА СТОЙНОСТ. Той НЕ СЕ СРЕЩА ТОЛКОВА ЧЕСТО, ДОБИВА СЕ ГЛАВНО В Бразилия, САЩ, Мадагаскар. Редките ПРОЗРАЧНИ ОБРАЗЦИ ОТ МАДАГАСКАР СЕ НАРИЧАТ РОЗАЛИНА . Той НАЙ-ВЕЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В ЮВЕЛИРНОТО ИЗКУСТВО ЗА ИЗРАБОТКА НА ЛУКСОЗНИ УКРАШЕНИЯ. Макар И РЯДКО СЕ СРЕЩАТ И КАМЪНИ С ЦЕНЕНИЯ ОТ БИЖУТЕРИТЕ ЕФЕКТ НА АСТЕРИЗЪМ, ПРИ КОЙТО В ЦЕНТЪРА НА ОБРАБОТЕНИЯ КРИСТАЛ СЕ ВИЖДАТ 6 ИЛИ 12 ЛЪЧЕВА ЗВЕЗДА. От ТЯХ МОГАТ ДА СЕ ИЗРАБОТЯТ МАСИВНИ ПРЪСТЕНИ, КОЛИЕТА, ГРИВНИ И ОБЕЦИ.

Розов кварц

Розовият КВАРЦ Е ПОЗНАТ ОТ НАЙ-ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ. За ТОВА СВИДЕТЕЛСТВАТ ОТКРИТИТЕ ЖЕНСКИ УКРАШЕНИЯ  ОТ 7000 Г. ПРЕДИ НОВАТА ЕРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДРЕВНА Месопотамия. На ИЗТОК БИЛ ПОЧИТАН КАТО КАМЪК НА СЪРЦЕТО  И ТЕ ВЯРВАЛИ, ЧЕ РОЗОВИЯ КВАРЦ Е ДОНЕСЕН НА ЗЕМЯТА ОТ БОГА НА ЛЮБОВТА ЕРОС. Той НИ ПОМАГА ДА РАЗВИЕМ У СЕБЕ СИ СЪСТРАДАНИЕ И ОБИЧ, КАКТО И ДА СЕ НАУЧИМ КАК ДА ДАВАМЕ И ПОЛУЧАВАМЕ ЛЮБОВ. Той Е ЗА ХОРА, КОИТО НЕ СА ИЗПИТАЛИ ИСТИНСКАТА ЕСЕНЦИЯ НА ЛЮБОВТА И ПОРАДИ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ДОСТЪПЯТ ВЪТРЕШНИТЕ СВЕТОВЕ НА СЪРЦЕТО.

Розов кварц

Древните ЕГИПТЯНИ ГЛЕДАЛИ НА КАМЪКА КАТО СПОСОБ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО. Те ОСТАВЯЛИ ИЗЦЕЛЯВАЩИ МАСКИ ОТ РОЗОВ КВАРЦ В ГРОБНИЦИТЕ СЪС СЪРКОФАГИТЕ НА ФАРАОНИТЕ. Тwyrdi se , ЧЕ ИЗПОЛЗВАЛИ ТЕЗИ АЛХИМИЧНИ ТВОРЕНИЯ, ЗА ДА ПОТДЪРЖАТ МЛАДЕЖКА КРАСОТА И БЛЕСТЯЩА КОЖА. Според ДРУГО ПРЕДАНИЕ, РОЗОВИЯТ КВАРЦ Е ЖИЗНЕНИЯТ СОК НА ЗЕМЯТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО СЕ ПОДХРАНВА ЦЕЛИЯ СВЯТ В НЕГОВОТО РАЗНООБРАЗИЕ-РАСТЕНИЯТА, НАСЕКОМИТЕ, КАМЪНИТЕ И ЖИВОТНИТЕ. За СЪЖАЛЕНИЕ КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ ПОВЕЧЕТО ОТ НЯКОГА БОГАТИТЕ ЗАЛЕЖИ НА РОЗОВ КВАРЦ СА НА ИЗЧЕРПВАНЕ И КАМЪНИ С ЮВЕЛИРНО КАЧЕСТВО СЕ ОТКРИВАТ ВСЕ ПО-РЯДКО.

Розов кварц

По ТРАДИЦИЯ РОЗОВ КВАРЦ СЕ ПОДАРЯВА НА НОВОРОДЕНО БЕБЕ, С ВЯРВАНЕТО, ЧЕ НЕГОВИТЕ МИСТИЧНИ СВОЙСТВА УЛЕСНЯВАТ ПРЕХОДА МУ ОТ ДУХОВНИЯ СВЯТ, КЪМ ФИЗИЧЕСКИЯ. Кварцовите КАМЪНИ СА УНИВЕРСАЛНИ И СЕ СВЪРЗВАТ С ВСИЧКИ ЗНАЦИ В АСТРОЛОГИЯТА. Конкретно РОЗОВИЯ КВАРЦ ЩЕ ЗАЗДРАВИ РОМАНТИЧНИЯ ПЛАМ НА ТЕЛЦИТЕ И ЩЕ УСИЛИ РЕШИТЕЛНОСТА НА ВЕЗНИ. Това Е ЧУДЕСЕН КАМЪК С ПОЛОЖИТЕЛНИ ВИБРАЦИИ,СРАВНИТЕЛНО ЕВТИН И ЛЕСНО ДОСТЪПЕН ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА ИЛИ КАТО УКРАСА ЗА ДОМА.

Източник снимки: Интернет

Подобни публикации