Без категория

Паметната брошка „Нощта на игуаната“

Паметната брошка „Нощта на игуаната“

Ювелирната колекция на Елизабет Тейлър, събирана през годините е известна не по-малко от притежателката си. Шикозната изисканост на украшенията и елегантната им изтънченост са зашеметяващи и са в състояние да завладеят и най-равнодушните зрители.

Брошките от благородни метали и естествени камъни наподобяват произведения на изкуството и са неповторими и универсални украшения. Те заемат своето достойно място  в колекцията на актрисата.

night of the iguana

Повече наподобяваща сом и почти никак игуана, брошката, наречена „Нощта на игуаната“ е паметна за актрисата и заема почетно място в нейната колекция. Украшението е поредният подарък от Ричард Бъртън, а поводът – премиерата на филма „Нощта на игуаната“ /1964г./ с негово участие, създаден по едноименната пиеса на Тенеси Уилямс.

night of the iguana

За Елизабет Тейлър брошката, наречена „Нощта на игуаната“, била най-екстравагантното от всички създадени от Жан-Мишел Шлюмбергер ювелирни украшения и предизвикателство дори за ексцентричния вкус на актрисата, а Шлюмбергер е френски ювелир, известен със своите работи за Tiffany & Co и един от четиримата им бижутери, на които било позволено да подписват своите работи.

 

Източник снимки – Tiffany & Co

Подобни публикации