Новини

Луи Вюитон

Луи Вюитон

Луи Вюитон е френска транснационална компания, известна като производител на луксозни стоки с търговските марки Louis Vuitton, Givenchy, Hennesi, Guerlain и др.

Louis Vuitton не може да се похвали със столетна история и опит в създаването на луксозни часовници и ювелирни украшения, но днес е един от водещите брандове в изработката им в направленията High Jewellery IN Fashion Jewellery.

Луи Вюитон

Стилът на работа, с който фирмата печели клиенти е същият, който години наред е прилагала в света на модата и кожените аксесоари. Така дизайнерите и ювелирите имат свобода на действие, която не е ограничена от традиционните стериотипи, обичайно приемани в ювелирната индустрия.
Тази модна къща пази в своите архиви дълга и забележителна история, която успява да се наложи като културен феномен през всичките тези години.

Луи Вюитон

Луи Вюитон Малетие стартира своята кариера едва когато е на 16г. Професионалното му занимание по това време е създател на пътнически куфари. Модна къща Louis Vuitton е създадена в далечната 1854г. Синът на Луи Вюитон, Джорд, наследява империята след смъртта на баща си.

Луи Вюитон

Именно наследникът е създател на емблематичната ключалка, която до ден днешен остава един от най-разпознаваемите детайли на аксесоарите Louis Vuitton.Емблематична за марката е шарката с, която се изработват изделията. Нейното дебютно представяне е било през 1896г. с цел борба с фалшификатите.

Очаквайте продължение…

Подобни публикации