Новини

Луи Вюитон – продължение

Луи Вюитон – продължение

През 1914г. най-големият създаван по това време магазин за куфари и пътнически чанти е бил отворен в Париж именно от марката Луи Вюитон .

Луи Вюитон - продължениеЗа всичките тези години от създаването на модната къща до днес, майсторството винаги е било на първо място.

Любопитен факт е, че с днешна дата, всяко едно изделие под името се изработва на ръка във Франция.

Първите луксозни часовници с марка Louis Vuitton се появяват на пазара преди 17г., а първите ювелирни украшения – от 2008г.

Това е и времето, в което Френската модна къща е оглавена от Хамди Чати.

През годините той дава своя принос в Piajet, Montblanc And Harry Winston като инженер по микромеханика и сложни механизми.

За Луи Вюитон изключително важен аспект в работата е дизайна на ювелирните изделия, който да се отличава от облика на типично класическите украшения на другите брандове и в същото време да е актуален, независимо от модните тенденции.

Луи Вюитон - продължение

Всеки един от дизайнерите допринася брандът да намери и развие своя собствена естетика в ювелирните украшения.

Последната ювелирна колекция на Louis Vuitton“ Conquetes“ е вдъхновена от средновековните героини и изобилства с хералдически символи.

Ювелирните изделия са изпълнени в по сдържана цветова палитра, като акцентът е поставен върху един централен цветен камък/сапфир,шпинел или изумруд/в обкръжението на диаманти.

Първите 50 бижута от колекцията са представени на Седмицата на модата в Париж/2019г./

Едно от най запомнящите се украшения е колието The Poaume, което се отличава със сложна решетъчна конструкция, обсипана с 1600 брилянта и малки сини сапфири.

Централния камък е сапфир с кралско син цвят и маса 19,31 карата.

Друго ярко предложение от колекцията е колието La Reine , украсено с 9 аквамарина/с обща маса 152,83 карата/ и 24,22 карата брилянти, обковани в бяло злато и платина.

Луи Вюитон - продължение

При откриването на бутиковия си магазин на площад Вандом в Париж, Louis Vuiton представя колекцията „Спирка в Париж“, а в бижутата и са пресъздадени улиците, които водят до новооткрития магазин.

Той е и първото представителство на бранда, посветено напълно на ювелирните изделия.

Луи Вюитон - продължение

Съвременният подход, уникалният дизайн и качествените материали превръщат Louis Vuittоn в един от водещите ювелирни брандове, които тепърва ще поднася изненади на аудиторията със своите украшения.

Подобни публикации