Новини

Коко Шанел – Стил и красота

Коко Шанел – Стил и красота

„МОДАТА СЕ ПРОМЕНЯ, СТИЛЪТ Е ВЕЧЕН!“ КОКО ШАНЕЛ

Коко Шанел е известна модна дизайнерка, модернистка, революционизирала женската мода с включване в нея на мъжки елементи, една от най-влиятелните фигури в модата на 20 век.

коко шанел

Тя поставя началото на изработването на стилни и достъпни украшения с имитационни материали. Истински новатор и идеолог на комфорта и елегантността в модната индустрия, Коко Шанел развива концепцията за украшенията и аксесоарите като неотменна и задължителна част от визията на съвременната жена.

Коко Шанел - Стил и красота

За нея украшенията били декоративен елемент, детайл от облеклото, а не демонстрация на обществено и финансово положение. Благодарение на тази философия и приложението и в реалността за милиони обикновенни жени, настъпило ново време-на изискана простота и достъпен ежедневен шик.

Коко Шанел - Стил и красота

Идеята за бижутата Коко Шанел претворявала със собствените си ръце, и така можела да получи реална представа за почти готовото изделие, и да изменя модела до постигането на удовлетворителни резултати.

Коко Шанел - Стил и красота

Модната диктаторка намирала вдъхновение за своите украшения в средновековните витражи, руската иконопис, византийските мозайки и  древноегипетските йероглифи.

Коко Шанел - Стил и красота

Забележително влияние върху първите ювелирни колекции на Chanel, оказал внукът на Виктор Юго-Франсоа. По неговите проекти били изработени едни от първите клипсове, брошки и колиета.

Очаквайте продължение…

Подобни публикации