Без категория

Настъпи годината на Жълтото земно куче

Настъпи годината на Жълтото земно кучеНастъпи годината на Жълтото земно куче

Според китайската астрология на 16 февруари посрещнахме годината на Жълтото земно куче. След две сложни и взривоопасни огнени години, чиито символи са отражение на войнственост и несигурност, според источните вярвания и традиции  новата година ще премине под егидата на търпението, разбирателството, семейните ценности и традиции и любовта. Може да бъде определена като идеалното време за стартиране на нови проекти и начинания.

 

 

Мотото в ювелирния свят в годината на Жълтото земно куче е:

„Нищо евтино и нищо изкуствено“

като акцентът е насочен към благородните метали и естествените скъпоценни и декоративни камъни. Златото винаги е било и остава актуално. Благородният метал е подходящ за всяка възраст, всеки повод и всеки сезон. Олицетворява топлина, щастие и позитивизъНастъпи годината на Жълтото земно кучем. Свързва се с благородство, мъдрост, успех и просперитет.

В източната астралогия кучето е подвластно на  елемента земя, а символите на този елемент са въплътени в естествените камъни с  всички оттенъци и нюанси на:

  • зеления /изумруд, нефрити цаворити/
  • жълтия /цитрин, топаз, сапфир/
  • оранжевия /падпараджа /
  • кафявия / кехлибар, топаз, тигрово око/

Популярност добива и матирания планински кристал, съчетаващ в себе си пластичност и деликатност, идеално допълнение към всяко бижу. Той е въплъщение на блясъкът на снега в мразовито зимно утро. Вечните брилянти  винаги присъстват самостоятелно или като допълнение към други скъпоценни и полускъпоценни камъни в украшенията.

Разнообразието от ювелирни техники поставя пред сложен избор всеки естет и моден последовател – ажурни орнаменти, гравирани метални акценти, обемни флорални и анималистични мотиви, изработени от скъпоценни и полускъпоценни камъни в съчетание с благородни метали.Настъпи годината на Жълтото земно куче

Класиката се завръща с пропорционалност и детайлност в изделията. Почитателките й могат  отново да се любуват на дълги и многопластови перлени огърлици, съчетаващи в себе си няколко цветови нюанса в комбинация с металния блясък на златото.  При обиците са набляга на висящи женствени модели в съчетание с брилянти. На преден план излизат и брошките като непреходен  аксесоар, съчетание от разнообразни материали и ювелирни стилове.

В настоящата година дизайнерите отделят специално внимание на синджирчетата, гривните и плътните огърлия, превръщайки ги в главен ювелирен аксесоар. Те са тънки, нежни и изящни, подчертаващи деликатната женска природа.

Размерът на украшенията зависи от конкретния повод и индивидуален стил. Като правило се налага съчетаването на множество минималистични бижута, а когато изборът пада върху едно-единствено украшение то трябва да е масивно, но с изчистени линии и детайли. Подходящи са прозрачните фасетирани скъпоценни камъни, както и полупрозрачните и плътни, оформени като кабошони.

Настъпи годината на Жълтото земно куче

Годината на жълтото земно куче дава възможност за преоткриването  на необятната природна красота на минералите и тяхната непреходност в модерните дизайнерски решения на ювелирите.

За още идеи вижте тук: www.fortuna-jewellery.com

Подобни публикации